MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE VESSEM

 

De aansluiting met de omgeving is gezocht in het accentueren van de te onderscheiden bouwonderdelen met als resultaat een compositie van verschillende bouwhoogtes en doorsneden. Op de locatie vormen de vijf bouwdelen met transparante gevels en hedendaagse constructies een licht en luchtig ensemble. De onderdelen zijn gebaseerd op functies waaraan het gebouw onderdak verschaft: entree, foyer, gezondheidscentrum, multifunctionele zaal, sportzaal en vergaderruimte. Deze onderdelen zijn, zowel aan de binnen- als buitenzijde, in volume, materiaal en kleur te onderscheiden. De entree en foyer, gelegen in de voorbouw, hebben zowel in materiaal als ligging de belangrijkste relatie met de dorpskern en vooral het kerkplein aan de Servatiusstraat. De verschijningsvorm is niet ingegeven door de noodzaak van een eigen handschrift maar vanuit respect voor de locatie om de kenmerkende omgeving van Vessem op te nemen. Het imposante dakvlak van de voorbouw verwijst naar de bestaande school, maar honoreert ondertussen de wens van de opdrachtgever voor een afscherming van de meer hogere elementen zoals de multifunctionele zaal en sportzaal, die op zichzelf staan.